Soci 2014: Clasamentul pe medalii după 12 zile de concurs

  • 19 Februarie 2014 21:39
Soci 2014: Clasamentul pe medalii după 12 zile de concurs

Miercuri, 19 februarie, la Olimpiada de iarnă de la Soci s-au acordat opt titluri olimpice.

Elvețianca Patrizia Kummer a câștigat medalia de aur la schi alpin în slalom uriaș paralel. Japoneza Tomoka Takeuchi a luat medalia de argint, iar rusoaica Alena Zavarzina s-a ales cu medalia de bronz. La masculin titlul de campion olimpic în aceeași probă a fost cucerit în mod surprinzător de rusul Vic Wild. Elvețianul Nevin Galmarini și slovenul Zan Kosir au completat podiumul.

Echipa de biatlon a Norvegiei a câștigat medalia de aur la ștafeta mixtă, devansând Cehia și Italia, medaliatele cu argint și bronz. Cu acest titlul pe echipe, norvegianul Ole Einar Bjorndalen va intra în istoria Jocurilor Olimpice, devenind cel mai medaliat sportiv – 13 medalii, dintre care opt de aur. El îl va depăși pe compatriotul său, schiorul Bjorn Daehlie, care s-a oprit la 12 medalii, dintre care opt de aur.

Norvegia a obținut azi medalia de aur și în proba feminină de sprint pe echipe la schi fond. Finlanda și Suedia au obținut medaliile de argint și de bronz. În concursul masculin la sprint pe echipe, marea favorită, Rusia a obținut doar medalia de argint, aurul fiind luat de surprinzătoarea echipă a Finlandei. Suedia a completat podiumul.

Proba de 5000 metri la patinaj viteză a fost câștigată de Martina Sablikova din Cehia. Pe următoarele două trepte au urcat olandezele Ireen Wust și Carien Kleibeuker.

Echipajul de bob dublu al Canadei (Kaillie Humphries/Heather Moyse) a luat aurul olimpic. Podiumul a fost completat de două echipaje ale SUA (Elana Meyers/Lauryn Williams și Aja Evans/Jamie Greubel).

Americanul Ted Ligety s-a impus în proba de slalom uriaș. Francezii Steve Missillier și Alexis Pinturault au intrat în posesia medaliilor de argint și de bronz.

Norvegia a trecut în fruntea clasamentului pe medalii după 12 zile de concurs la Soci, având 9 medalii de aur, cu una mai mult decât, Germania clasată pe locul doi. Statele Unite au urcat pe locul trei, având 7 titluri. Americanii sunt, însă, pe primul loc după numărul total de medalii, 23. Rusia și Olanda au câte 22 de medalii.  

Mâine, 20 februarie, la JO de la Soci în joc vor fi puse 8 seturi de medalii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:4,12 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău