Slusari a publicat prețul gazului livrat de Gazprom. „Prețul corespunde cu tariful de peste 21 lei pentru metru cub” / Reacția lui Ceban / DOC

  • 26 Octombrie 2023 17:08
Slusari a publicat prețul gazului livrat de Gazprom. „Prețul corespunde cu tariful de peste 21 lei pentru metru cub” / Reacția lui Ceban / DOC

Membrul Consiliului Energocom, Alexandr Slusari, a publicat pe pagina sa de Facebook prețul metanului livrat de Gazprom. Conform documentului este vorba de 820 de dolari pentru mia de metri cubi. Scrisoarea Moldovagaz a fost expediată Ministerului Energiei. Președintele Moldovagaz, Vadim Ceban susține că: „ Aceste acțiuni nu sunt doar o demonstrație de neprofesionalism ci și o sursă de serioase riscuri reputaționale pentru instituțiile responsabile cu securitatea energetică a țării”, transmite Radio Chișinău.

Poftim. Prețul direct de la Gazprom pentru trimestru IV este 820 dolari pentru 1000 m3. Apropo, Vadim Ceban public nu l-a anunțat.

Acest preț corespunde cu tariful de peste 21 lei pentru metru cub. Cu devieri financiare cred că ar fi peste 23 lei.

Mai are cineva întrebări despre prețuri bune directe, intermediari, molecule rusești în gaz?”, scrie Alexandr Slusari pe Facebook.

Președintele Moldovagaz, Vadim Ceban a reacționat la scrisoarea publicată de Slusari: „Consider absolut inacceptabilă publicarea de către terți a corespondenței oficiale dintre SA Moldovagaz și Ministerul Energiei al Republicii Moldova. Aceste acțiuni nu sunt doar o demonstrație de neprofesionalism, ci și o sursă de serioase riscuri reputaționale pentru instituțiile responsabile cu securitatea energetică a țării”, scrie bani.md.

În prezent, prețul metrului cub de gaz este 18,05 lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
12
Fri
10
Arhivă Radio Chișinău