Slovacia | O femeie a comandat asasinatul jurnalistului de investigații Jan Kuciak, susține un procuror

  • 01 Octombrie 2018 19:32
Slovacia | O femeie a comandat asasinatul jurnalistului de investigații Jan Kuciak, susține un procuror

Un procuror slovac a declarat luni că o femeie, identificată ca Alena Zs., a comandat asasinatul jurnalistului de investigații Jan Kuciak, pentru care a plătit 70.000 de euro în luna februarie, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Jan Kuciak investiga legăturile dintre mafia calabreză și oameni politici. Asasinarea jurnalistului și a logodnicei sale a declanșat ample manifestații împotriva guvernului slovac și a condus la demisia prim-ministrului Robert Fico.

'Alena Zs. a comandat asasinatul, Tomas Sz. i-a ucis prin împușcare, Miroslav M. era șoferul, iar Zoltan A., un intermediar', a afirmat procurorul, care nu s-a prezentat, într-o conferință de presă la Bratislava.

Cele patru persoane au fost arestate săptămâna trecută și inculpate.

Asasinului i-a fost plătită suma de 70.000 de euro, dintre care 50.000 de euro în numerar și 20.000 de euro pentru anularea unei datorii a lui Zoltan A. către Alena Zs., a precizat procurorul.

Publicarea numelor de familie ale suspecților de către instituțiile judiciare este interzisă în Slovacia.

Procurorul a mai afirmat că 'doar asasinarea lui Jan Kuciak a fost comandată' și că 'logodnica acestuia, Martina Kusnirova, a fost o victimă inocentă care s-a aflat la locul nepotrivit, în momentul nepotrivit'.

Conform mai multor relatări din media slovace, printre care cotidianul Dennik N, Alena Zs., în vârstă de 44 de ani, lucra ca interpretă de limba italiană pentru controversatul om de afaceri slovac Marian Kocner, ale cărui activități au făcut obiectul unor anchete jurnaliste ale lui Kuciak.

Potrivit acelorași surse, Marian Kocner ar fi nașul fiicei Alenei Zs., femeia arestată vineri la Komarno, în sudul țării.

Întrebat despre eventuale suspiciuni ce ar putea plana supra lui Marian Kocner, procurorul general Jaromir Ciznar a declarat luni că 'nu va vorbi despre aceasta deocamdată'.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău