Slovacia își deschide, astăzi, ambasadă la Chișinău

  • 08 Iulie 2013 09:31
Slovacia își deschide, astăzi, ambasadă la Chișinău

Ambasada Republicii Slovace la Chișinău urmează să se deschidă luni, 8 iulie.

La eveniment va participa și ministrul Afacerilor Externe și Europene al Slovaciei, Miroslav Lajčák, care sosește astăzi într-o vizită oficială în Republica Moldova. 

El va avea întrevederi cu președintele Nicolae Timofti, președintele Parlamentului, Igor Corman, prim-ministrul Iurie Leancă și ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman. Vizita oficialului slovac are loc în contextul aniversării a 20 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice cu Slovacia.

Având în vedere că Slovacia este un susținător și promotor activ al dialogului Republica Moldfova – Uniunea Europeană, inclusiv în formatul Vișegrad și Grupul pentru Acțiunea Europeană,  elementul de bază al discuțiilor îl va constitui agenda europeană a Republica  Moldova, potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe.

De asemenea, șeful diplomației slovace va participa la deschiderea Forumului de afaceri moldo-slovac. Aceasta va fi a doua vizită a oficialului slovac în Republica Moldova, prima fiind în mai 2010. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:1,54 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău