Slovacia donează Ucrainei elicoptere Mi și rachete Grad

  • 16 Iunie 2022 10:56
Slovacia donează Ucrainei elicoptere Mi și rachete Grad

Slovacia a donat Ucrainei cinci elicoptere militare din seria Mi și mii de rachete Grad, de concepție sovietică, a anunțat joi ministrul Apărării de la Bratislava, Jaroslav Nad, potrivit Reuters, citat de AGERPRES.

"Mă bucur să confirm că mii de rachete slovace Grad de 122 mm și cinci elicoptere din seria Mi au fost donate în siguranță forțelor armate ucrainene", a scris Nad, după o întâlnire a miniștrilor apărării din NATO și din țări aliate la Bruxelles.

Transportul include patru elicoptere Mi-17 și un elicopter Mi-2, a spus el, adăugând că acestea au fost deja înlocuite în cadrul forțelor armate slovace de elicoptere UH-60M Black Hawk de producție americană. Stat membru al NATO și vecin vestic al Ucrainei, Slovacia a sprijinit ferm apărarea Ucrainei în fața invaziei ruse.

Bratislava a donat anterior și alte echipamente militare și tipuri de muniție, inclusiv sistemul de apărare antiaeriană S-300. Slovacia a convenit de asemenea să vândă Ucrainei opt noi mortiere autopropulsate Zuzana 2.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău