Situație disperată pentru gigantul rus Gazprom, după ce a înregistrat pierderi de șapte miliarde de dolari

  • 15 Octombrie 20:10
Situație disperată pentru gigantul rus Gazprom, după ce a înregistrat pierderi de șapte miliarde de dolari

Gigantul rus Gazprom, care a raportat pierderi de aproape șapte miliarde de dolari în 2023, a anunțat marți că intenționează să vândă câteva complexuri turistice, transmite Reuters.

Compania controlată de Kremlin, care stă pe cele mai mari rezerve de gaze din lume, înregistrase primele pierderi anuale în aproape un sfert de secol, după ce vânzările către piețele europene profitabile au scăzut semnificativ, după invadarea Ucrainei de către Rusia, scrie Digi24

Marți, Gazprom a informat că a scos la vânzare 14 hoteluri și complexuri turistice, inclusiv Marriott Tsaghkadzor Hotel situat în "Valea florilor" din Armenia.

De asemenea, în mai compania anunțase vânzarea unor hoteluri, inclusiv Imperial Park Hotel în regiunea Moscovei, în urma deciziei de a-și reloca sediul central din Moscova în complexul de afaceri Lakhta Centre din Sankt Petersburg, în 2021.

Este puțin probabil ca vânzările să compenseze semnificativ pierderile Gazprom. Publicația rusă Vedomosti evalua hotelul Imperial la aproximativ 69,5 milioane de dolari.

Gazprom se așteaptă la potențiala pierdere a mai multor piețe de gaze din Europa, după ce acordul cu Ucraina pentru tranzitul gazului rusesc către Uniunea Europeană urmează să expire la finalul anului. În mod repetat Ucraina a anunțat că nu este dispusă să negocieze un acord de extindere cu Moscova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
10,52
Ploaie ușoară
Umiditate:93 %
Vint:1,03 m/s
Wed
12
Thu
8
Fri
7
Sat
8
Sun
7
Arhivă Radio Chișinău