Situația „tensionată” în orașul Herson. Pe străzi sunt mai mulți soldați ruși decât localnici, afirmă un oficial ucrainean

  • 28 Octombrie 2022 19:02
Situația „tensionată” în orașul Herson. Pe străzi sunt mai mulți soldați ruși decât localnici, afirmă un oficial ucrainean

Situația din orașul Herson, ocupat de Rusia în sudul țării, este „tensionată”, Rusia staționând un număr mare de soldați ruși acolo, a declarat vineri un oficial al orașului pentru televiziunea ucraineană, relatează CNN.

„Oamenii din teritoriile ocupate cu care comunic spun că sunt mai mulți soldați ruși pe străzile orașului decât locuitorii”, a declarat Halyna Luhova, membru al consiliului municipal din Herson, scrie G4Media.

Ministerul britanic al Apărării a declarat vineri, în actualizarea zilnică a informațiilor, că este „probabil” că „rezerviști mobilizați” au fost trimiși pentru a întări trupele rusești în capitala regională și pe malul vestic al râului Nipru.

Serhii Khlan, un consilier al guvernatorului regiunii Herson, a declarat pentru televiziunea ucraineană că forțele de ocupație au jefuit întreprinderile locale, iar civilii care au rămas în oraș au fost forțați să devină autosuficienți.

„Este dificil pentru oamenii din oraș, deoarece malul de vest se află într-o ocupație dură și ostilități, și pe autosuficiență. Fermierii și micile afaceri îi ajută pe locuitorii orașului să supraviețuiască”, a declarat el.

Yuriy Sobolevskyi, membru al consiliului regional din Kherson, a postat vineri pe contul său de Telegram fotografii care, potrivit acestuia, arată rafturi aproape goale în magazinele alimentare din regiunea ocupată.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău