Situația tensionată din regiune, posibilele evoluții ale crizei și măsurile întreprinse de autorități, discutate de Maia Sandu cu ambasadorii țărilor membre ale UE

  • 14 Februarie 2022 18:20
Situația tensionată din regiune, posibilele evoluții ale crizei și măsurile întreprinse de autorități, discutate de Maia Sandu cu ambasadorii țărilor membre ale UE

Președinta Maia Sandu a avut astăzi o întrevedere în format online cu ambasadorii țărilor membre ale Uniunii Europene, acreditați la Chișinău. Discuția a vizat, în special, situația tensionată din regiune, posibilele evoluții ale crizei și măsurile întreprinse de autorități pentru a diminua riscurile unor eventuale acțiuni militare în Ucraina. Șefa statului a menționat că prioritare sunt viața și siguranța cetățenilor, dar și că Republica Moldova rămâne solidară cu țara vecină, se arată într-un comunicat al Președinției.

Potrivit sursei citate, în cadrul discuției au fost abordate și problemele curente cu care se confruntă R. Moldova - criza energetică și cea pandemică, implicit situația din sectorul economic și creșterea prețurilor. Președinta Maia Sandu a subliniat că una dintre preocupările majore ale autorităților e să găsească soluții prin care să ajute oamenii aflați în dificultate. Totodată, șefa statului a reafirmat determinarea echipei de la guvernare de a continua reformele pornite, în special în domeniul economic și cel al justiției.

Amintim că președintele Maia Sandu a venit astăzi cu un mesaj în contextul actual al situației regionale, menționând că, pentru Republica Moldova, pacea și stabilitatea în regiune sunt foarte importante. „Ele ne permit să ne concentrăm pe soluționarea problemelor țării și ale cetățenilor”, a subliniat președintele.
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Tue
17
Wed
18
Thu
18
Fri
19
Sat
22
Arhivă Radio Chișinău