Situația în municipiul Chișinău | Drumuri blocate nu sunt, transportul electric circulă pe toate rutele conform programului

  • 25 Ianuarie 2019 10:02
Situația în municipiul Chișinău | Drumuri blocate nu sunt, transportul electric circulă pe toate rutele conform programului

La această oră, pe străzile din capitală se circulă în condiții de iarnă, iar la linie au fost emise 311 troleibuze și 88 de autobuze. Drumuri blocate nu sunt.

Transportul electric circulă pe toate rutele conform programului, inclusiv spre suburbii. (Noaptea s-a făcut rodaj pentru a asigura funcționalitatea rețelelor de contact).

Cât privește autobuzele, acestea circulă conform programului. Doar la linia nr. 33, spre Dobrogea, traseul a fost scurtat puțin în localitate, (circulând doar până la biserică).

Serviciile de profil, în comun cu Inspectoratul Național de Patrulare, intervin pentru depășirea situațiilor problematice apărute. 

Pe parcursul nopții trecute, ÎM Regia „Exdrupo" a lucrat cu 48 de autospeciale, la curățarea zăpezii și împrăștiere de antiderapant. De ieri, ora 17.00 și pe parcursul nopții, drumarii au presărat 895 tone de antiderapant și 6,5 tone de sare.

În același timp, Regia locativ-comunală a activat noaptea cu 33 de utilaje cu perie și lamă, pe trotuare și la trecerile de pietoni. De la ora 08.00, Regia lucrează cu 12 utilaje și 380 de muncitori, la deszăpezire și presărarea materialului antiderapant.

Totodată, Primarul general interimar, Ruslan Codreanu, a solicitat angajaților ÎMGFL și IMPSL să lucreze pe parcursul zile în regim sporit, la presărarea materialului de antiderapant pe trotuare și în curțile de blocuri.

Municipalitatea recomandă conducătorilor auto să ocolească drumurile în pantă, în special, străzile: Ganea, Timiș, Poștei, Vadul lui Vodă, Paris, Podul Înalt, Căușeni și stradela Uzinelor, pentru a evita dificultățile de circulație.

De asemenea, cetățenii sunt îndemnați să utilizeze transportul public, în defavoarea mașinilor personale; șoferii să nu parcheze pe marginea străzilor și pe trotuare, pentru a evita aglomerarea traficului și a permite utilajelor de deszăpezire să intervină în timp util. Agenții economici din Chișinău și gestionarii de imobile sunt chemați să-și curețe zăpada de pe teritoriul în care activează. 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău