Situația este și mai gravă. Autoritățile anunță că patru cetățeni au fost răpiți de către separatiștii de la Tiraspol

  • 08 Octombrie 2020 14:42
Situația este și mai gravă. Autoritățile anunță că patru cetățeni au fost răpiți de către separatiștii de la Tiraspol

Patru cetățeni ai Republicii Moldova au fost răpiți ieri de forțele separatiste de la Tiraspol, a anunțat președintele Comisiei parlamentare pentru securitate națională, apărare și ordine publică, Alexandru Jizdan.

El a anunțat într-o conferință de presă că astăzi au fost organizate audieri unde au fost invitate toate instituțiile responsabile de gestionarea cazului răpirii ofițerului de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Florești, Andrei Amarfi. În cadrul audierilor s-a confirmat că în total, sunt răpiți patru cetățeni ai Republicii Moldova, în cadrul unei operațiuni bine organizate a așa-numitului minister al securității din stânga Nistrului, cu implicarea trupelor speciale. Ei au fost acuzați spionaj și sunt deținuți în penitenciarele din Tiraspol, a declarat Alexandru Jizdan.

Premierul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, a anunțat, în cadrul aceleiași conferințe de presă, că au fost informați toți partenerii internaționali în formatul 5 plus 2 și s-a discutat pe platforma OSCE de la Viena despre violarea drepturilor omului în regiunea transnistreană. De asemenea, a fost transmisă o sesizare și la Tiraspol, care a rămas fără răspuns, deocamdată.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău