Situația din Ucraina, discutată la Summitul Securității Nucleare

  • 24 Martie 2014 10:56
Situația din Ucraina, discutată la Summitul Securității Nucleare

Summitul consacrat Securității Nucleare se va desfășura pe 24 și 25 martie la Haga, în Olanda.

La summit, care va dura două zile, vor lua parte lideri din 50 de state ale lumii. Summitul va fi consacrat securității nucleare, securizării stocurilor de materiale nucleare și prevenirii unor situații de criză.

Subiectul securității nucleare ar putea trece pe locul doi, din cauza atmosferei create de evenimentele din Ucraina și intrarea Crimeii în componența Rusiei. La inițiativa președintelui american, Barack Obama, va avea loc o reuniune de urgență a liderilor celor șapte state puternic industrializate G7. În cadrul acestei reuniuni va fi examinată situația din Ucraina și următorii pași întreprinși de Occident, în special introducerea de noi sancțiuni la adresa Rusiei. În cadrul reuniunii va fi lansată inițiativa de excludere a Rusiei din G8. 

Delegația rusă la acest summit este condusă de ministrul rus de externe, Serghei Lavrov. Șeful diplomației ruse va participa la o întrevedere bilaterală cu secretarul de stat al american, John Kerry, Cei doi vor discuta despre situația din Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Nori împrăștiați
Umiditate:55 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău