Situația COVID-19 din Indonezia, în pragul unei catastrofe (Crucea Roșie)

  • 29 Iunie 2021 12:08
Situația COVID-19 din Indonezia, în pragul unei catastrofe (Crucea Roșie)

Situația cauzată de epidemia de COVID-19 în Indonezia se află în pragul unei catastrofe, în contextul în care varianta Delta a noului coronavirus, mai infecțioasă, domină transmiterea virală și sufocă spitalele din această țară din sud-estul Asiei, a avertizat marți Crucea Roșie, potrivit Reuters, citat de AGERPRES.

Indonezia a raportat în ultimele bilanțuri zilnice record de peste 20.000 de infectări în cadrul unui nou val de contaminări, alimentat de apariția variantelor de virus extrem de transmisibile și de o mobilitate sporită a populației după luna postului musulman.

"În fiecare zi vedem cum această variantă Delta aduce Indonezia mai aproape de o catastrofă COVID-19", a declarat Jan Gelfand, șeful delegației indoneziene a Federației Internaționale a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie (IFRC), lansând un apel pentru garantarea unui acces mai bun la vaccinuri la nivel global.

Spitalele din mai multe zone desemnate în "zona roșie" funcționează peste capacitatea maximă, inclusiv în capitala Jakarta, unde paturile dedicate izolării pacienților cu COVID-9 erau ocupate în procent de 93% duminică.

Varianta Delta de coronavirus a fost identificată pentru prima dată în India și acuzată de o creștere rapidă a numărului de infectări în numeroase țări.

Indonezia se bazează pe vaccinarea în masă pentru combaterea virusului, însă doar 13,3 milioane de persoane dintre cei 181,5 milioane de rezidenți vizați de campania de imunizare au primit cele două doze necesare începând din luna ianuarie.

Citând surse care au preferat să rămână anonime, publicația The Straits Times a relatat marți că Guvernul de la Jakarta va înăspri restricțiile antiepidemice începând de miercuri, interzicând accesul în restaurante și solicitând rezultate negative la teste PCR pentru transportul aerian pe plan intern. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer fragmentat
Umiditate:52 %
Vint:4,63 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău