Site-ul Google Argentina a fost cumpărat de un bărbat pentru 3 dolari

  • 26 Aprilie 2021 16:16
Site-ul Google Argentina a fost cumpărat de un bărbat pentru 3 dolari

Domeniul Google Argentina a fost cumpărat de un web designer local pentru 3 dolari săptămâna trecută, în intervalul în care site-ul a avut probleme tehnice și a fost căzut timp de două ore, informează BBC. Compania a redobândit ulterior controlul asupra site-ului.

Nicolas Kurona, în vârstă de 30 de ani, a spus că a reușit să cumpere domeniul Google.com.ar printr-un proces normal și complet legal.

"Nu mă gândeam că voi fi lăsat să-l cumpăr", a declarat Nicolas pentru BBC.

Reprezentanții Google Argentina au declarat pentru BBC că, pentru puțin timp, domeniul a fost achiziționat de altcineva. Compania a adăugat că a redobândit rapid controlul asupra domeniului.

"Nu-mi venea să cred ce se întâmplase"

Totul a început miercuri seară, când Nicolas Kurona lucra la website-ul unui client, în locuința sa din Buenos Aires, și a început să primească mesaje pe WhatsApp potrivit cărora site-ul local Google era căzut. "Am introdus adresa www.google.com.ar în browser și nu mergea", a spus Kurona. "Am crezut că se întâmplă ceva ciudat".

Tânărul a accesat apoi Centrul de informații al rețelei din Argentina (NIC), organizația care administrează domeniile naționale de internet .ar. A căutat Google și a văzut că domeniul google.com.ar era disponibil. Deși nu credea că va reuși să ducă procesul la capăt, Nicolas Kurona a urmat pașii necesari și a primit pe e-mail o factură pentru achiziția sa. Astfel, tânărul a reușit să cumpere domeniul Google din Argentina pentru suma de 2,9 dolari.

Uimit, Nicolas a scris în browser adresa www.google.com.ar și apăsat Enter. "Au apărut datele mele personale", a spus el. "Am înghețat uitându-mă la ecran. Nu-mi venea să cred ce se întâmplase".

Miercuri seară, la 21.52 ora locală, Nicolas a cumpărat domeniul Google din Argentina. Toate milioanele de căutări și oamenii care intrau pe www.google.com.ar ajungeau acum, teoretic, pe site-ul lui.

"Vreau să fie clar că nu am avut intenții rele, doar am încercat să cumpăr domeniul și NIC mi-a permis asta", spune tânărul.

Gestul lui Nicolas a ajuns, în doar câteva minute, subiect de știri.

"Când am terminat procesul de achiziție și mi-au apărut datele pe site am știut că ceva urma să se întâmple. Am devenit foarte nerăbdător", a spus el.

Nicolas Kurona a scris pe Twitter ce s-a întâmplat, pentru a clarifica desfășurarea lucrurilor, spune el.

Misterul nu a fost elucidat

O variantă ar fi că Google ar fi uitat să-și reînnoiască proprietatea asupra domeniului. Cu toate astea, compania spune că licența sa urma să expire abia în iulie 2021.

Open Data Cordoba, un grup care urmărește domeniile expirate din Argentina și le monitorizează pe cele înregistrate, susține afirmațiile Google. Nu se știe exact cum domeniul Google din Argentina a ajuns să fie disponibil.

Nicolas spune că nu știe ce s-a întâmplat, însă se simte "ciudat" să fie ținta atenției. A fost denumit erou de unii utilizatori de Twitter, iar postarea în care a explicat ce s-a întâmplat a adunat peste 80.000 de aprecieri.

Tânărul este mulțumit că nu a avut probleme în urma incidentului. Google a anunțat că investighează ce s-a întâmplat săptămâna trecută.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău