Sistemul informațional E-DOSAR PENAL, testat în premieră

  • 20 Ianuarie 2023 11:43
Sistemul informațional E-DOSAR PENAL, testat în premieră

Sistemul informațional E-dosar penal, dezvoltat de Ministerul Afacerilor Interne (MAI), a fost testat în premieră. Potrivit ministerului, sistemul va îmbunătăți serviciul polițienesc de urmărire penală și va crește capacitatea funcționalității acestora cu instituțiile cu care interacționează, pentru asigurarea unui mediu de colaborare sigur și fiabil, indiferent de locație.

Potrivit MAI, implementarea sistemului modern de management al datelor, cu posibilitatea înregistrării și afișării online a dinamicii evoluției dosarului penal, va duce la sporirea calității serviciilor oferite cetățenilor și va asigura conlucrarea eficientă cu celelalte entități, scrie Bizlaw.md.

Sistemul va asigura, inclusiv, detaliile descriptive ale evenimentelor, realizarea schimbului de informații în timp real pe timpul derulării anchetei penale, transmiterea operativă a informațiilor și înregistrarea cronologică a acestora. Totodată, prin intermediul sistemului va fi posibilă interoperabilitatea între structurile MAI-ului, care au comepențe în gestionarea urmăririi penale.

Astfel, activitatea angajaților MAI va fi facilitată, iar securitatea și transparența activităților și deciziilor luate va fi garantată. La fel, va fi oferit un flux de lucru eficient pentru gestionarea documentelor, care conține un set de proceduri pentru monitorizarea și notificarea părților interesate cu privire la fiecare punct de reper major.

Sistemul informațional va fi utilizat în colaborare cu Centrul Național Anticorupție, Serviciul Vamal, Serviciul Fiscal – autorități care au competența de a examina și documenta cauzele penale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
4,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău