Sistemul electoral mixt, abrogat de Parlament

  • 04 Mai 2013 13:08
Sistemul electoral mixt, abrogat de Parlament

Votul PLDM-PCRM are loc în contextul unor disensiuni ale liberal-democraților cu foștii colegi din Alianța pentru Integrare Europeană.

Deputații PLDM și cei comuniști au votat astăzi în comun mai multe proiecte precum cel care prevede renunțarea la sistemul electoral mixt, care acum două săptămâni fusese instituit inclusiv cu voturile deputaților PLDM, dar și care prevede majorarea pragului electoral la alegerile parlamentare de la 4% la 7% pentru partide și de la 7-9% pentru blocurile electorale, în funcție de numărul de partide din care sunt formate, la 9-11%.

De asemenea, cele două formațiuni au votat și un proicet de lege care îi permite  Prim-ministrului  interimar, numirea  și eliberarea din funcție a miniștrilor și conducătorilor ai organelor instituțiilor din subordinea Guvernului.

Votul PLDM-PCRM are loc în contextul unor disensiuni ale liberal-democraților cu foștii colegi din Alianța pentru Integrare Europeană.
 
Liderul grupului parlamentar al Partidului Liberal Democrat, Valeriu Streleț l-a acuzat voalat pe unul dintre liderii Partidului Democrat pentru introducerea votului uninominal care ar constitui un pericol pentru sistemul democratic al Republicii Moldova.

Liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, susține că votul comun al liberal-democrațiolor și comuniștilor, este o consecință a înțelegerilor dintre cele 2 formațiuni care se va solda cu alegeri anticipate.

Președintele Partidului Comuniștilor Vladimir Voronin neagă informația vehiculată de către democrați privind o alianță între comuniști și liberal-democrați:

Cei cinci deputați liberali din grupul condus de Mihai Ghimpu nu  participă la ședințele Legislativului, deoarece  le consideră ilegale, după revocarea din funcție a președintelui Parlamentului.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău