Sistemul de taxare electronică va fi testat timp de 6 luni pe câte o rută de troleibuz și autobuz

  • 16 Noiembrie 2020 15:17
Sistemul de taxare electronică va fi testat timp de 6 luni pe câte o rută de troleibuz și autobuz

Regiile municipale de transport public pasageri vor testa, timp de șase luni, sistemul de taxare electronică în unitățile de transport. Din ianuarie 2021, va fi inițiat proiectul-pilot, a precizat, luni, primarul general Ion Ceban, în cadrul ședinței operative săptămânale de la Primărie, transmite IPN.

La etapa de pilotare, va fi aplicată taxarea electronică pe câte o rută de troleibuz și autobuz, iar Regia Transport Electric Chișinău și Parcul Urban de Autobuze vor încheia contracte cu prestatorii de servicii.

Ion Ceban a dat asigurări că operatorii desemnați pentru testarea proiectului-pilot nu vor fi favorizați în cadrul licitațiilor, care vor fi organizate pentru implementarea sistemului de taxare electronică în transportul public din municipiul Chișinău.

Viceprimarul Victor Chironda a menționat că, săptămâna trecută, în cadrul grupului de lucru a fost definitivat caietul de sarcini. „Așa cum Consiliul municipal a decis că taxarea electronică trebuie să fie implementată în cadrul parteneriatului public-privat, noi avem nevoie de studiu de fezabilitate, care este elaborat în anul 2014, e învechit din punct de vede al datelor. Acum avem nevoie de actualizarea acestor date, este nevoie de a face un studiu de circulație”, a explicat  viceprimarul.

Direcția transport urmează să contracteze o companie locală care, în decurs de două luni, va efectua acest studiu. „Aceste date noi vor fi comasate cu studiul din 2014 și vom putea purcede la etapa de licitare a serviciilor de taxare electronică. Așa cum am stabilit și discutat în cadrul grupului de lucru special creat, până în luna februarie vom avea datele acestea colectate și actualizate, iar în decurs de 1-2 luni vom putea începe procedura”, a mai spus Victor Chironda.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău