Sistem de taxare electronică, în transportul public

  • 03 Martie 2015 10:49
Sistem de taxare electronică, în transportul public

Un sistem de taxare electronică va fi introdus în troleibuzele și autobuzele care asigură prestarea serviciilor de transport public în municipiul Chișinău și va fi implementat în cadrul tuturor liniilor de transport de capacitate mare.

Potrivit Primăriei Chișinău, sistemul de taxare electronică presupune deținerea de către pasageri a unor carduri pentru achitarea călătoriilor. Cardurile vor putea fi încărcate prin intermediul diferitor dispozitive, inclusiv terminale, care vor fi instalate în apropierea stațiilor de așteptare a transportului public.

Perioada de trecere de la sistemul actual de taxare la sistemul de taxare electronic va dura jumătate de an.

Potrivit autorităților publice locale, odată cu implementarea sistemului de taxare electronică urmează a fi aprobată o nouă structură de tarifare a serviciilor de transport public. Totodată Primăria va solicita modificarea Codului cu privire la contravențiile administrative și anume a procedurii de sancționare a călătorilor care nu vor achita taxa pentru călătorie.

Documentul a fost elaborat de către Consultantul „ROM Transportation Engineering Ltd”, în scopul implementării Strategiei de Transport a municipiului Chișinău, aprobată prin decizia Consiliului municipal Chișinău octombrie 2014.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:2,06 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău