SIS și SPIA au efectuat perchiziții la domiciliul mai multor persoane implicate în dosarul angajărilor fictive al IGP

  • 05 Octombrie 2021 09:52
SIS și SPIA au efectuat perchiziții la domiciliul mai multor persoane implicate în dosarul angajărilor fictive al IGP

PCCOCS continuă investigațiile în dosarul angajărilor fictive la Inspectoratul General al Poliției (IGP), anunță instituția.

În acest scop, au fost efectuate un șir de percheziții la domiciliul persoanelor implicate în activitatea frauduloasă a acestei subdiviziuni a MAI (Direcția nr. 5 a Inspectoratului Național de Investigații).
 
Perchezițiile au fost efectuate cu susținerea operativă a angajaților de la SPIA - Serviciul protecție internă și anticorupție al MAI și de la Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova, se arată în comunicat. 

Un ex șef – adjunct al Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI a fost reținut. Este vorba despre Vadim Mânzărari, șef – adjunct al SPIA până în vara acestui an. De asemenea, au fost încătușați și mai mulți foști ofițeri ai ex-Direcției Operațiuni Speciale a INI. Informația fost confirmată pentru tv8.md de Natalia Seremet, purtătoarea de cuvânt a SPIA.

Pe acest dosar mai sunt învinuiți președintele Asociației FEA, Dorin Damir, și șeful suspendat al Inspectoratului de Poliție al municipiului Bălți, Valeriu Cojocaru, care sunt în arest preventiv, precum și fostul ministru al Apărării, Alexandru Pânzari, aflat în arest la domiciliu.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:4,12 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău