Sirian | Un avion de luptă a bombardat orașul Khan Shaykhun după atacul lansat de Statele Unite

  • 07 Aprilie 2017 15:07
Sirian | Un avion de luptă a bombardat orașul Khan Shaykhun după atacul lansat de Statele Unite

Un avion de luptă neidentificat a bombardat vineri orașul sirian Khan Shaykhun, ținta unui atac chimic care a ucis săptămâna aceasta 86 de persoane, la câteva ore după ce Statele Unite au atacat o bază aeriană din centrul Siriei, a informat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează Reuters și DPA.

OSDO a precizat că un avion de luptă fie sirian, fie aparținând forțelor ruse a lovit orașul Khan Shaykhun, din provincia Idlib, la ora locală 10:41 (07:41 GMT). Lovitura aeriană nu s-a soldat cu victime, însă a provocat pagube materiale, a afirmat organizația, scrie AGERPRES.

Abu Majd, un activist din Khan Shaykhun, a declarat pentru DPA că un avion, despre care se crede că ar fi aparținut regimului sirian, a lovit o zonă situată la circa 300 de metri de locul unde a avut loc atacul chimic de marți.

Statele Unite ale Americii au tras zeci de rachete de croazieră vineri asupra unei baze aeriene de unde se bănuiește că ar fi fost lansat atacul cu arme chimice de marți asupra orașului din provincia Idlib. Washingtonul a acuzat forțele guvernamentale siriene pentru acest atac, însă guvernul de la Damasc a respins ferm orice responsabilitate și a afirmat că nu folosește arme chimice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Nori împrăștiați
Umiditate:59 %
Vint:3,09 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău