Siria | Rușii i-au bombardat din greșeală pe aliații lor sirieni, aproape de Al-Bab

  • 02 Martie 2017 08:33
Siria | Rușii i-au bombardat din greșeală pe aliații lor sirieni, aproape de Al-Bab

Coaliția internațională contra grupării Stat Islamic (SI) a indicat miercuri, 1 martie, că rușii i-au bombardat din greșeală pe aliații lor sirieni, aproape de Al-Bab, în nordul Siriei, o informație dezmințită de Moscova, transmite Agerpres.

Potrivit generalului american Stephen Townsend, aflat la comanda forțelor militare ale coaliției, avioane ale regimului sirian și ruse au bombardat marți sate controlate de grupuri arabe aliate ale coaliției, aproape de Al-Bab.

"Probabil că rușii se gândeau că (satele) erau ocupate de Stat Islamic (SI)", în timp ce acestea se găseau în realitate în mâinile coaliției arabe siriene, o componentă a Forțelor Democratice Siriene (FDS), aliate ale SUA și coaliției internaționale, a explicat generalul Townsend.

Militarii americani i-au atenționat pe cei ruși printr-o linie specială de comunicații, și aceștia au "oprit bombardamentul lor", a adăugat generalul. Rusia a dezmințit în schimb că ar fi efectuat lovituri, confirmând în același timp existența unui schimb de informații pe linia respectivă.

Al-Bab era un bastion important al grupării SI în nordul Siriei. Dar forțele turce și grupările rebele siriene aliate au reușit să recucerească orașul săptămâna trecută, după săptămâni de luptă înverșunată.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:2,06 m/s
Thu
20
Fri
20
Sat
18
Sun
17
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău