Siria: Cea mai mare livrare de ajutoare umanitare în cinci ani de război (Crucea Roșie/FOTO)

  • 21 Aprilie 2016 17:38
Siria: Cea mai mare livrare de ajutoare umanitare în cinci ani de război (Crucea Roșie/FOTO)

Cel mai mare convoi umanitar de la începutul războiului în Siria, în urmă cu cinci ani, a sosit joi la Rastane, un oraș rebel încercuit de armată, potrivit Comitetului Internațional al Crucii Roșii (CICR), relatează AFP.

Convoiul de 65 de camioane, care transportă alimente, medicamente și material medical, a ajuns la Rastane, un oraș încercuit de armată din 2012 și unde trăiesc 120.000 de persoane izolate de lume.

Cinci sute de persoane au fost evacuate, din patru localități asediate în Siria, pentru a primi ajutor în zone ocupate de rebeli sau regim, a afirmat joi Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO).

Mai mult de patru milioane de persoane în Siria trăiesc în regiuni asediate sau cu acces dificil pentru ajutorul umanitar.

ONU face presiuni de mai mult timp asupra Damascului să garanteze acces nelimitat la aceste regiuni și cere tuturor părților implicate în conflict să ridice asediul.

Situația umanitară cumplită a avut un impact major asupra negocierilor de la Geneva între regim și principalele grupări ale opoziției. Aceasta din urmă a anunțat că nu mai poate să continue discuțiile în Elveția, în timp ce sirienii continuă să moară în fiecare zi, mai ales în urma bombardamentelor, informează Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău