Sinteza CNA: Schemă de corupție depistată la eliberarea permiselor e conducere, două persoane reținute și sechestrarea a 15 tipuri de criptovalută în valoare de peste 1 milion de lei

  • 18 Martie 09:32
Sinteza CNA: Schemă de corupție depistată la eliberarea permiselor e conducere, două persoane reținute și sechestrarea a 15 tipuri de criptovalută în valoare de peste 1 milion de lei

Centrul Național Anticorupție raportează mai multe activități, desfășurate săptămâna trecută pe componenta de combatere a corupției, dar și alte acțiuni din spectrul de atribuții instituționale. Astfel, săptămâna trecută au fost efectuate mai multe percheziții în mun. Chișinău și mun. Comrat pe o cauză penală privind influența susținută asupra funcționarilor publici la eliberarea permiselor de conducere. În cadrul acțiunilor de urmărire penală, o persoană a fost reținută. Totodată, un bărbat, anunțat în căutare pentru trafic de influență, a fost reținut la Aeroportul Internațional Chișinău.

La moment, o persoană este deținută în izolatorul Centrului, iar alte 12 persoane, arestate în dosarele pornite de CNA, sunt plasate în instituții penitenciare. În perioada de referință, ofițerii de urmărire penală au inițiat 13 cauze penale noi.

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA a emis un ordin de înghețare pe 15 tipuri de criptovalută în valoare totală de circa 1,1 milioane de lei într-un caz de escrocherie și spălare de bani. Totodată, au fost confirmate sechestrele anterior aplicate de Agenție în sumă de aproximativ 1 milion de lei, iar alte 2,2 milioane de lei au fost preluate în administrare.

Pe domeniul de prevenire a corupției, Direcția legislație a finalizat și a remis autorilor 19 rapoarte de expertiză și 17 avize pe marginea unor proiecte de acte normative, săptămâna trecută. De asemenea, au fost finalizate 17 expertize criminalistice, iar în gestiunea direcției specializate se află alte 89 de expertize. În perioada menționată au fost organizate 3 instruiri anticorupție pentru 400 de persoane. CNA notifică recepționarea a 58 de apeluri la linia națională anticorupție și înregistrarea a 1683 de materiale în cancelaria Centrului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău