Sinteză CNA: Șapte polițiști reținuți și arestați pentru corupere pasivă și peste 4 milioane de lei transferate în conturile ARBI, săptămâna trecută

  • 29 Ianuarie 10:17
Sinteză CNA: Șapte polițiști reținuți și arestați pentru corupere pasivă și peste 4 milioane de lei transferate în conturile ARBI, săptămâna trecută

Centrul Național Anticorupție raportează mai multe activități, desfășurate săptămâna trecută pe componenta de combatere a corupției, dar și alte acțiuni din spectrul de atribuții instituționale. Astfel, CNA a anunțat reținerea și arestarea a 7 polițiști ai INSP, dar și depunerea pe conturile trezoreriale ale Agenției de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI) a CNA a peste 4 milioane de lei – echivalentul a 242 de mii de dolari, precizează un comunicat al CNA.

De asemenea, instituția a fost notificată despre aplicarea unei sentințe de condamnare la 2 ani de închisoare în privința unui om de afaceri și unui mijlocitor – dosar aflat în gestiunea organului de urmărire penală al instituției.

CNA menționează că 2 persoane sunt deținute în izolatorul Centrului, iar alte 10 persoane, arestate în dosarele pornite de CNA, sunt plasate în penitenciare. În perioada de referință, ofițerii de urmărire penală au inițiat 7 de cauze penale, în total fiind în procedură peste 500 de dosare.

De asemenea, Agenția de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI) a CNA a anunțat sechestre în valoare de circa jumătate de milion de lei, aplicat în cadrul unei cauze penale pornite pe corupere pasivă, instrumentată de ofițerii de urmărire penală ai CNA.

Pe domeniul de prevenire a corupției, Direcția legislație a finalizat și a remis autorilor 14 de rapoarte de expertiză anticorupție și 20 avize pe marginea unor proiecte de acte normative, examinate săptămâna trecută. CNA mai notifică eliberarea a 153 caziere de integritate, recepționarea a 47 de apeluri la linia națională anticorupție și 1463 de materiale înregistrate în cancelaria Centrului.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:0,51 m/s
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău