Sinteza CNA: Bunuri în valoare de peste 2,3 milioane de lei, sechestrate de Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale

  • 26 August 11:37
Sinteza CNA: Bunuri în valoare de peste 2,3 milioane de lei, sechestrate de Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale

Centrul Național Anticorupție raportează mai multe activități, desfășurate săptămâna trecută pe componenta de combatere a corupției, dar și alte acțiuni din spectrul de atribuții instituționale. Astfel, un bărbat din Ștefan Vodă ar fi pretins de la un cursant al școlii auto 1600 de euro și primit 1100 de euro pentru a influența membrii comisiei de examinare, dar a fost denunțat la CNA.

Într-un alt caz, un fost operator de vânzări al unei agenții de turism din Chișinău a fost percheziționat într-un dosar de trafic de influență. Acesta ar fi falsificat documente și delapidat compania de 433 500 de lei. Totodată, Judecătoria Hîncești i-a găsit vinovați pe doi inculpați de trafic de influență, într-un dosar penal deschis de CNA în mai 2023, stabilindu-le o pedeapsă sub formă de amenzi de 300 000 lei și, respectiv, 400 000 lei. Aceștia luau mită pentru a facilita obținerea permiselor de conducere.

Totodată, patru persoane arestate în dosarele pornite de CNA, sunt plasate în penitenciare.

De asemenea, Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA a sechestrat șase bunuri în valoare de peste 2,3 milioane de lei. Printre acestea se numără două mijloace de transport și patru terenuri pentru construcție, indisponibilizate într-un caz de corupere pasivă și trafic de ființe umane. Alte 1,3 milioane de lei, sechestrate anterior, au fost confirmate prin încheieri judecătorești și a fost emis un ordin de înghețare pe un cont bancar în valoare de peste un milion de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Mon
17
Tue
20
Wed
21
Thu
18
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău