Sinteza CNA: 44 de cauze penale pornite, un polițist reținut și arestat și sechestre de peste 700 de mii de lei, aplicate pe bunuri infracționale

  • 22 Ianuarie 10:14
Sinteza CNA: 44 de cauze penale pornite, un polițist reținut și arestat și sechestre de peste 700 de mii de lei, aplicate pe bunuri infracționale

Centrul Național Anticorupție raportează mai multe activități, desfășurate săptămâna trecută pe componenta de combatere a corupției, dar și alte acțiuni din spectrul de atribuții instituționale. Astfel, CNA a anunțat rezultatele perchezițiilor efectuate pe teritoriul Republicii Franceze, în contextul executării cererilor de asistență juridică internațională în materie penală perfectate pe cauza penală ,,Frauda bancară”. Totodată, un polițist a fost reținut și ulterior arestat pentru 30 de zie într-un dosar de corupere pasivă. Acesta este învinuit că ar fi pretins și acceptat mijloace financiare ce nu i se cuvin de la un bărbat pentru a nu documenta două cazuri de comerț neautorizat, transmite CNA.

Instituția menționează că la moment, 2 persoane sunt deținute în izolatorul Centrului, iar alte 3 persoane, arestate în dosarele pornite de CNA, sunt plasate în penitenciare. În perioada de referință, ofițerii de urmărire penală au inițiat 44 de cauze penale, în total fiind în procedură 542 de dosare.

De asemenea, Agenția de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI) a CNA a anunțat sechestre în valoare de peste 114 mii de lei, aplicate pe o încăpere locativă și a emis o ordonanță de sechestru pe un teren pentru construcții, în valoare de aproximativ 638 de mii de lei, săptămâna trecută.

Pe domeniul de prevenire a corupției, Direcția legislație a finalizat și a remis autorilor 20 de rapoarte de expertiză anticorupție și 7 avize pe marginea unor proiecte de acte normative, examinate săptămâna trecută. De asemenea, au fost finalizate 5 expertize criminalistice, iar în gestiunea direcției specializate se află alte 56 de expertize în proces de examinare. CNA notifică inițierea a 5 analize operaționale, eliberarea a 109 caziere de integritate, recepționarea a 46 de apeluri la linia națională anticorupție și 1288 de materiale înregistrate în cancelaria Centrului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:2,57 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău