Sinistrații din bloc afectat din Otaci vor fi despăgubiți cu circa 7 milioane de lei

  • 21 August 2019 14:18
Sinistrații din bloc afectat din Otaci vor fi despăgubiți cu circa 7 milioane de lei

Ministerul Finanțelor va aloca, din fondul de rezervă al Guvernului, bugetului local al orașului Otaci, raionul Ocnița, mijloace financiare în sumă de 6 889 167 lei pentru despăgubirea valorii locuințelor sinistraților din blocul locativ afectat din str. Prieteniei, nr. 153 A, orașul Otaci, potrivit unei hotărâri de Guvern aprobată la 21 august, informează MOLDPRES.

Pentru alocarea mijloacelor financiare stipulate în proiectul actului normativ a fost prezentat Raportul de evaluare a proprietăților imobiliare din blocul locativ respectiv, elaborat de către Agenția Servicii Publice, Departamentul Cadastru.

Este vorba de cel de-al doilea bloc din Otaci, învecinat cu blocul demolat, în care la 19 iunie s-a prăbușit scara blocului de locuit. În urma Raportului de expertiză tehnică s-a constatat că terenul de fundare, pereții și acoperișul clădirii nu sunt satisfăcătoare, concluzionându-se că exploatarea clădirii în starea actuală nu se recomandă.

De asemenea, familiile sinistrate în urma prăbușirii blocului de locuit din orașul Otaci vor primi produse alimentare în valoare de circa 134 mii de lei din partea Agenției Rezerve Materiale din subordinea Ministerului Afacerilor Interne.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău