Singurul lider occidental care s-a întânit cu Putin de la începutul invaziei: Președintele rus are „propria logică de război”

  • 17 Aprilie 2022 15:49
Singurul lider occidental care s-a întânit cu Putin de la începutul invaziei: Președintele rus are „propria logică de război”

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, singurul lider occidental care s-a întâlnit cu președintele Rusiei de la începutul invaziei din Ucraina, spune că Vladimir Putin are „propria logică de război” și crede că va câștiga în Ucraina.

Nehammer a declarat pentru NBC că președintele rus Vladimir Putin este „în propria logică de război și că crede că va câștiga războiul, transmite DIGI24.ro.

Karl Nehammer este primul lider european care s-a întâlnit cu Putin la Moscova de când Rusia a invadat Ucraina.

I-am spus clar  atitudinea lui, punctul lui de vedere nu este împărtășit de nimeni. El vede invazia ca pe un fel de operațiune de autoapărare a Federației Ruse. El numește asta operațiune militară specială. Eu o numesc război”, a continuat el.

Trebuie să ne uităm în ochii lui și trebuie să-l confruntăm cu ceea ce vedem în Ucraina, a mai spus Karl Nehammer, explicându-și astfel vizita la Moscova, care a fost criticată de mulți lideri europeni.

Înainte de a ajunge la Moscova, Nehammer a vizitat Bucha, orașul de lângă Kiev unde sute de civili ucraineni au fost torturați și uciși de trupele ruse, potrivit Mediafax.

Cancelarul a declarat că i-a spus lui Putin ce a văzut la Bucha și că „nu a fost o discuție prietenoasă".

El a adăugat că Putin a spus că „va coopera cu o anchetă internațională, pe de o parte, iar pe de altă parte, a spus că nu are încredere în lumea occidentală. Deci aceasta este problema acum și aceasta va fi și în viitor.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:46 %
Vint:4,12 m/s
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău