Singapore Airlines lansează o aplicație prin care pasagerii pot prezenta testele și vaccinările anti-COVID-19

  • 23 Decembrie 2020 16:31
Singapore Airlines lansează o aplicație prin care pasagerii pot prezenta testele și vaccinările anti-COVID-19

Compania națională de transport aerian din Singapore testează un ''nou proces digital de verificare a stării de sănătate'', care va permite pasagerilor să prezinte informații referitoare la testarea și vaccinarea anti-COVID-19 de pe telefonul mobil în timpul călătoriei, informează DPA.

Singapore Airlines a precizat că procedura, care debutează miercuri pe cursele dinspre orașele învecinate Jakarta și Kuala Lumpur, este ''o premieră mondială''.

Aplicația asociată ''va oferi clienților posibilitatea de a păstra în condiții de siguranță și de a prezenta informații legate de testele COVID-19, iar în viitor, și despre situația vaccinărilor'', a mai precizat compania aeriană.

Singapore a devenit săptămâna aceasta prima țară asiatică care a primit un lot din vaccinul Pfizer/BioNTech, deși nu a fost încă anunțată data la care va demara campanie de imunizare.

Deși pasagerii pot furniza dovada pe hârtie a rezultatului negativ la testul pentru coronavirus, noua procedură permite personalului companiilor aeriene și oficialilor birourilor de imigrație din Singapore ''să verifice autenticitatea acestor certificate'' și să se ''asigure că pasagerii îndeplinesc criteriile de intrare în Singapore''.

În timp ce majoritatea statelor din zona Asia-Pacific au fost reticente în ceea ce privește redeschiderea granițelor după debutul pandemiei, în martie, Singapore a permis începând de la jumătate anului intrarea turiștilor din Australia, Brunei, Noua Zeelandă și Vietnam și a stabilit protocoale ''reciproce'' pentru călătoriile de afaceri sau necesare cu țări precum China, Germania, Japonia, Malaysia, Coreea de Sud.

Implementarea unei alte ''premiere mondiale'' - ''o bulă de călătorie'' scutită de carantină care leagă Singapore de Hong Kong - a fost amânată din cauza creșterii recente a numărului de cazuri în Hong Kong.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:7,2 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău