Sindrofie euroasiatică de ziua ocupării Basarabiei (Adevărul)

  • 25 Iunie 2013 09:35
Sindrofie euroasiatică de ziua ocupării Basarabiei (Adevărul)

REVISTA PRESEI DIN 25 IUNIE

Nicolae Negru comentează în Jurnal de Chișinău declarația legislativului cu privire la problema transnistreană. Potrivit publicistului, dacă prin declarația adoptată vineri, 21 iunie, după două săptămâni, Parlamentul Republicii Moldova și-a propus să producă un document care să nu lase nicio urmă în conștiința publică, să nu trezească niciun sentiment, niciun gând cetățenilor Republicii Moldova, lucrul acesta aproape că i-a reușit. Totodată autorul scrie că documentul poate avea efectul unui pahar cu apă servit în loc de „tărie”, declarația Parlamentului îi poate dezamăgi pe cei care mizau pe o intensificare a ostilităților, la Tiraspol și, mai cu seamă la Moscova, conchide editorulistul de la Jurnal.

Sindrofie euroasiatică de ziua ocupării Basarabiei, titrează Adevărul. Pe 28 iunie, la Chișinău va avea loc o conferință de prezentare a proiectelor euroasiatice, organizată de Ambasada Rusiei în Moldova. Analiștii politici susțin că Moscova urmărește să schimbe vectorul R. Moldova dinspre Vest spre Est, iar presiunile vor crește pe măsură ce țara noastră se va apropia de UE.

Corupți și neprofesioniști – așa sunt văzuți polițiștii potrivit unui sondaj la care se referă Adevărul astăzi. Doar o treime din moldoveni au încredere în polițiști. Corupția rămâne principala problemă cu care se confruntă angajații Ministeruui de Interne. Pompierii și salvatorii se bucură de cea mai mare încredere din partea cetățenilor.

Portul Internațional Giurgiulești nu poate să se extindă, pentru că sătenii din localitate nu cedează o parte din terenurile agricole ce urmează a fi valorificate de investitor, atentioneaza Timpul. „Pentru suprafețe de 40-60 de ari, ei au cerut 50-90 de mii de euro. Unii au solicitat chiar apartamente la Paris sau apartamente cu trei camere în Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău