Simpozionul internațional „200 de ani de la anexarea Basarabiei de către Imperiul Țarist”

  • 11 Mai 2012 17:30
Simpozionul internațional „200 de ani de la anexarea Basarabiei de către Imperiul Țarist”

La 16 mai 2012 se vor împlini 200 de ani de la semnarea Tratatului de pace de la București între Rusia și Poarta Otomană, în urma căruia partea Moldovei de la est de Prut (numită Basarabia) a fost anexată la Imperiul Rus.

Simpozionul internațional „200 de ani de la anexarea Basarabiei de către Imperiul Țarist” începe la Cahul
La 16 mai 2012 se vor împlini 200 de ani de la semnarea Tratatului de pace de la București între Rusia și Poarta Otomană, în urma căruia partea Moldovei de la est de Prut (numită Basarabia) a fost anexată la Imperiul Rus. De atunci încoace, acest rapt istoric a generat abordări și interpretări controversate în mediile politice, diplomatice, științifice, culturale și informaționale.
Mâine la Universitatea de Stat „B.P. Hașdeu” din Chahul începe
Simpozionul internațional „200 de ani de la anexarea Basarabiei de către Imperiul Țarist: Consecințele raptului teritorial pentru românii basarabeni”. Un simpozion internațional organizat de Asociația Istoricilor din Republica Moldova, Institutul de Istorie, Stat și Drept al Academiei de Științe din Moldova, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați în colaborarea cu Universitatea de Stat „B.P. Hașdeu” și cu sprijinul Departamentului Românilor de Pretutindeni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău