Simbolurile agresiunii ruse în Ucraina – însemnele „V”, „Z” și panglica „Sfântul Gheorghe”, interzise în R.Moldova

  • 14 Aprilie 2022 16:33
Simbolurile agresiunii ruse în Ucraina – însemnele „V”, „Z” și panglica „Sfântul Gheorghe”, interzise în R.Moldova diez
diez.md

Parlamentul a votat astăzi în lectură finală un amendament la Codul Contravențional prin care se interzic simbolurile agresiunii ruse în Ucraina – însemnele ”V” și ”Z”, precum și panglica negru-oranj. Deputații comuniști au criticat inițiativa majorității parlamentare pentru că, în opinia lor, ar lovi în simbolul Victoriei, iar cei de la PAS au declarat că sub aceste semne în Ucraina vecină mor oameni.

Adoptarea legii care prevede interzicerea simbolurilor agresiunii ruse asupra Ucrainei a fost criticată de cei câțiva deputați comuniști prezenți în sala de ședințe. Pentru liderul PCRM, Vladimir Voronin, votul final dat de Parlament este o rușine.

Președinta Comisiei juridice, numiri și imunități, Olesea Stamate, a declarat că panglica Sf. Gheorghe nu este interzisă pe medaliile care au fost oferite până acum și cei care  dețin astfel de distincții le vor putea purta în continuare.

În opinia deputaților PAS, panglica bicoloră negru-oranj, precum și însemnele V și Z, sunt simboluri ale războiului dus de Federația Rusă în statul vecin. În aceste condiții folosirea acestor simboluri în manifestările de la Chișinău ar fi o sfidare a ceea ce se întâmplă astăzi în Ucraina. Deputatul PAS Adrian Băluțel.

În conformitate cu amendamentele votate la Codul Contravențional, propagarea pe teritoriul Rep.  Moldova a simbolurilor ce reprezintă agresiunea Rusiei asupra Ucrainei va fi pedepsită cu amenzi de până la 18 mii de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău