Simbolurile agresiunii Federației Ruse asupra Ucrainei „V”, „Z”, precum și panglica „Sfântul Gheorghe”, vor fi interzise în R. Moldova

  • 08 Aprilie 2022 08:11
Simbolurile agresiunii Federației Ruse asupra Ucrainei „V”, „Z”, precum și panglica „Sfântul Gheorghe”, vor fi interzise în R. Moldova diez
diez.md

Simbolurile agresiunii Federației Ruse asupra Ucrainei „V”, „Z”, precum și panglica „Sfântul Gheorghe”, vor fi interzise în R. Moldova, conform unui amendament la Codul Contravențional votat ieri de Parlament în lectura a doua.

Potrivit deputaților din cadrul majorității parlamentare, în Rep. Moldova sunt interzise simbolurile și atributele care promovează acțiuni de agresiune militară, crime de război și crime împotriva umanității. Persoanele care le răspândesc, inclusiv în mediul online, vor fi amendate.

Astfel, pentru confecționarea, vânzarea și deținerea simbolurilor respective, persoanele fizice riscă o amendă de la 4 500 până la 9 000 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 30 până la 60 de ore, iar persoanele juridice și cu funcții publice, care vor încălca prevederile respective, riscă o amendă de la 9 000 până la 18.000 de lei.

Războiul este un rău și nu poate fi justificat sub nicio formă. Sub semne și simboluri militare, care promovează războiul, mor oamenii”, se arată într-o postare pe Facebook a Partidului Acțiune și Solidaritate.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău