Simboluri interzise, desenate pe avionul monument din apropierea Aeroportului Internațional Chișinău. Poliția s-a autosesizat

  • 02 Mai 2022 20:00
Simboluri interzise, desenate pe avionul monument din apropierea Aeroportului Internațional Chișinău. Poliția s-a autosesizat Sursa foto: ZdG

Pe avionul monument din apropierea Aeroportului Internațional Chișinău au fost desenate svastici, simboluri naziste, care sunt interzise în R. Moldova, scrie Ziarul de Gardă.

Într-un comentariu pentru Ziarul de Gardă, Natalia Stati, ofițeră de presă a Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, a declarat că Inspectoratul General al Poliției (IGP) s-a autosesizat și ofițerii de investigație și urmărire penală întreprind măsuri pentru identificarea făptașilor.

Răspândirea atributelor și simbolurilor general cunoscute ce sunt utilizate în contextul unor acțiuni de agresiune militară, crime de război și crime împotriva umanității, precum și a propagandei glorificării acestor acțiuni sunt interzise în R. Moldova. 

Potrivit legii, confecționarea, vânzarea și deținerea simbolurilor agresiunii militare se pedepsește cu o amendă de la 4 500 la 9 000 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 30 până la 60 de ore. Persoanele juridice riscă amenzi de până la 18 mii de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău