Silvia Radu, cu acuzații la adresa lui Mihai Moldovanu: Există o mafie, iar medicii sunt obligați să plătească „dijma piramidală”

  • 03 Martie 2018 09:04
Silvia Radu, cu acuzații la adresa lui Mihai Moldovanu: Există o mafie, iar medicii sunt obligați să plătească „dijma piramidală”

Primarul interimar al Chișinăului, Silvia Radu, a declarat că există o mafie în sectorul prestării serviciilor de sănătate în municipiu, iar medicii sunt obligați să plătească așa-numita dijmă piramidală.

 

Silvia Radu a respins, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, afirmațiile conform cărora comasările care au loc în cadrul Primăriei Chișinău ar fi o modalitate prin care s-ar răzbuna pe oponenții politici, cum ar fi, de exemplu, cazul șefului Direcției sănătate, Mihai Moldovanu.

„Dl. Moldovanu este o persoană foarte bine cunoscută în sectorul sănătății, toți cunosc că există o mafie în municipalitate ce ține de sectorul prestărilor servicii de sănătate în municipiu. Eu cu ochii mei m-am convins de acest lucru când am vizitat Spitalul nr. 1 cu faimosul scandal, când oamenii în loc să lucreze stau și chefuiesc ziua în amiaza mare cu vin și bucate, fiind medici cu toții, cu excepția dlomnului reprezentant al liberalilor din Consiliul municipal, lucru care este mult prea preocupant. Și când am stabilit un e-mail prin care oamenii au început să poată să adreseze direct problemele lor din acest domeniu, am descoperit lucruri, sincer vă zic, mi-e strașnic să citesc scrisorile. Eu am scrisori cu semnături din partea medicilor care se plâng despre cum funcționează acest sistem, cum toți sunt obligați să plătească acea numită dijmă piramidală care merge în sus și ei au obligația de a prelua de la bolnavi această dijmă sau îi impun să facă verificări care nu sunt necesare sau să procure medicamente care nu sunt necesar”, a declarat primarul interimar. 

În același timp, Silvia Radu a spus că a transmis toate materialele către organele competente. „Chiar înainte de a veni la dumneavoastră ( n.r. - la redacția „Europei Libere) a intrat la mine în cabinet dl. viceprimar, Codreanu și mi-a zis că dl. Moldovanu categoric refuză să prezinte informația solicitată de organele competente ce ține nemijlocit de fărădelegile care se petrec în Direcția sănătății”, a adăugat șefa Primăriei Chișinău.

Primarul interimar a mai menționat că persoanele care sunt angajate ale Direcției sănătate vor fi, conform legii, preîntâmpinate și disponibilizate și vor pleca din aceste funcții, lucru care deja este un pas înainte, iar restul reformei va începe prin aplicarea normativelor și transparenței în ceea ce ține de gestiunea spitalelor și policlinicilor municipale.

Amintim că Mihai Moldovanu a negat că ar fi chefuit alcool și rațe la Spitalul Nr.1, așa cum susține Silvia Radu, declarând că era ora prânzului și ăe masă erau doar fructe, plăcinte și ceai. De asemenea, acesta a precizat că se afla la spital pentru a asista la prezentarea unui raport, iar reacția Silviei Radu a fost una tendențioasă. La rândul său, președintele fracțiunii liberalilor din cadrul Consiliului municipal Chișinău, Ion Cebanu, a declarat că decizia primarului interimar de a comasa mai multe direcții este un abuz de serviciu prin care vrea să elimine mai mulți directori și este o formă de răzbunare și răfuială politică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,24
Cer fragmentat
Umiditate:76 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău