Siegrfied Mureșan, în Parlamentul European | Situația în R.Moldova s-a înrăutățit. Să spunem pro-rușilor care sunt condițiile relației dintre UE și guvernul lor (VIDEO)

  • 28 Noiembrie 2019 13:14
Siegrfied Mureșan, în Parlamentul European | Situația în R.Moldova s-a înrăutățit. Să spunem pro-rușilor care sunt condițiile relației dintre UE și guvernul lor (VIDEO)

Europarlamentarul român, Siegrfied Mureșan, a vorbit ieri, 27 noiembrie, în Parlamentul European despre situația din R. Moldova.

„Ultima dată când am vorbit în Parlamentul European despre R. Moldova, tocmai se instalase un guvern pro-european. Între timp, acest guvern a fost răsturnat de partidul pro-rușilor, iar situația în R. Moldova s-a înrăutățit semnificativ. Este acest lucru un lucru grav pentru Uniunea Europeană? Da, fiindcă doar dacă avem în vecinătatea noastră state cu guverne pro-europene, state care doresc să se apropie de Uniunea Europeană, doar atunci vom putea trăi și noi în siguranță și în stabilitate în interiorul Uniunii Europene”, a subliniat Siegrfied Mureșan.

În același timp, eurodeputatul a cerut Înaltului Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Federica Mogherini și colegilor din Parlamentul European să acționeze în contextul înrăutățirii situației din R. Moldova. „Doar vorbe frumoase cum să sprijinum forțe pro-europene nu sunt suficiente. Ce trebuie să facem? În primul rând, să spunem pro-rușilor care sunt condițiile relației dintre UE și guvernul lor. Prim-ministrul pro-rus al R. Moldova s-a aflat în vizită la Moscova, prima sa vizită, întâlniri netransparente, presupuse ajutoare economice netransparente...Noi trebuie să spunem care sunt regulile jocului și că așteptăm ca aceste reguli să fie respectate. În plus, trebuie să sprijinim forțele pro-europene. Trebuie să le aducem la Bruxelles, trebuie să le aducem la masa dialogului și trebuie să spunem foarte clar că vom lucra diferit cu oamenii politici pro-europeni de modul în care lucrăm cu oamenii politici pro-ruși. Trebuie să acționăm, doar vorbele și declarațiile politicoase nu sunt suficiente”, a declarat europarlamentarul român.

Menționăm că și europarlamentarul român, Traian Băsescu, a ținut un discurs referitor la R.Moldova, în cadrul aceluiași forum, declarând că UE trebuie să ceară liderilor din opoziție care constituie majoritatea să-și facă datoria, preluând țara și reorientând țara către Vest.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău