Siegfried Mureșan, vicepreședintele Grupului PPE din PE, solicită Comisiei Europene să sprijine cetățenii și întreprinderile afectate de prețurile din ce în ce mai mari la energie

  • 16 Septembrie 2021 09:21
Siegfried Mureșan, vicepreședintele Grupului PPE din PE, solicită Comisiei Europene să sprijine cetățenii și întreprinderile afectate de prețurile din ce în ce mai mari la energie

Eurodeputatul PNL Siegfried Mureșan, vicepreședintele Grupului PPE din Parlamentul European responsabil pentru bugete, a cerut miercuri ajutor pentru consumatorii vulnerabili de energie în cadrul dezbaterii din plenul Parlamentului European cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, privind starea Uniunii Europene.

„Nu ne putem permite să punem povara tranziției către o economie verde pe seama întreprinderilor mici și mijlocii și pe seama oamenilor afectați de facturi mai mari la electricitate, în special cetățenii cei mai vulnerabili. În acest context global al creșterii prețului la energie, fac un apel către Comisie, vă cer ca noi toți să ne asigurăm că folosim toate instrumentele pe care le avem la dispoziție și să creăm noi instrumente, dacă este necesar, pentru a ajuta cetățenii vulnerabili în această tranziție spre o economie verde. La fel ca în timpul pandemiei, trebuie să fim de partea oamenilor”, a declarat Siegfried Mureșan în plenul Parlamentului European.

Acesta a punctat într-un comunicat remis CaleaEuropeană.ro că este nevoie ”să evaluăm impactul tranziției spre o economie verde asupra cetățenilor vulnerabili și trebuie să-i sprijinim.”

„Trebuie să înțelegem situația dificilă în care cetățenii și consumatorii vulnerabili se află în contextul creșterii prețului la energie la nivel global. Ei se află acum într-o situație mult mai dificilă decât acum 2 ani. Obligația oamenilor politici este să creeze stabilitate și oportunități pentru cetățeni, nu nesiguranță. Așa cum Uniunea Europeană a fost de partea cetățenilor și a întreprinderilor mici și mijlocii pe durata pandemiei, trebuie să fim și în tranziția spre o economie verde”, a mai spus Siegfried Mureșan, după dezbaterea privind Starea Uniunii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău