Siegfried Mureșan: Uniunea Europeană va ajuta Republica Moldova cu fonduri europene oricând este nevoie

  • 21 Iunie 10:29
Siegfried Mureșan: Uniunea Europeană va ajuta Republica Moldova cu fonduri europene oricând este nevoie

„Uniunea Europeană va ajuta Republica Moldova cu fonduri europene, oricând este nevoie. Sper să găsim și o soluție pentru agricultură cât mai curând. Republica Moldova are acum fonduri europene la dispoziție. Ele nu se numesc fonduri de preaderare, dar pot fi folosite în aproape toate domeniile, la fel ca fondurile de pre-aderare. Iar dacă va fi nevoie, acestea vor crește și mai mult până în anul 2027”, a declarat într-un interviu pentru Radio Chișinău eurodeputatul Siegfried Mureșan, președintele Delegației Parlamentului European pentru relația cu Republica Moldova.

 
Deputatul european a explicat că fondurile de preaderare pentru Republica Moldova vor veni începând cu 1 ianuarie 2028. Înainte nu se vor numi fonduri de preaderare, dar vor avea aproximativ aceleași reguli și vor putea fi folosite în aproape toate domeniile în care voi fi folosite și fondurile de preaderare.
 
“Important este pentru Republica Moldova să vină fonduri. Mai puțin important este cum se numesc aceste fonduri și, până acum, fondurile care vin în Republica Moldova puteau fi folosite în aproape toate domeniile în care pot fi folosite și fondurile de preaderare. Singura excepție este, într-adevăr, agricultura. Aici va trebui să găsim o soluție. Vă spun următorul lucru: nu contează cum se numesc fondurile, contează ca ele să vină și în următorii ani”, a spus Siegfried Mureșan.
 
Potrivit europarlamentarului, faptul că Partidul Popular European a câștigat alegerile este o veste foarte bună pentru Republica Moldova. Ajutorul pentru Republica Moldova, va continua să vină, el se bazează pe o majoritate clară, consistentă în Parlamentul European,.
 
“Noi am câștigat alegerile și vom forma o coaliție proeuropeană la nivelul Parlamentului European, cu celelalte forțe proeuropene. Asta înseamnă că, de la nivelul Parlamentului European, deciziile vor continua să fie pro-europene, iar cei care vor să slăbească Uniunea Europeană, care sunt aproximativ 25 % din Parlamentul European, nu ne vor putea ține pe loc. Ei sunt minoritari, sunt marginalizați, în plus, sunt chiar dezbinați. Deci mesajul principal este: politicile pro-europene vor continua. Ajutorul pentru Republica Moldova, va continua să vină, el se bazează pe o majoritate clară, consistentă în Parlamentul European, iar cei care doresc să încetinească procesul de integrare europeană nu vor avea câștig de cauză nici la Chișinău, nici la București, nici la Bruxelles”, a completat Siegfried Mureșan.
 
Interviul integral cu eurodeputatul Siegfried Mure;an îl puteți citi mâine, 22 iunie, pe siteul radiochisinau.md.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:84 %
Vint:1,03 m/s
Sat
24
Sun
26
Mon
27
Tue
29
Wed
26
Arhivă Radio Chișinău