Siegfried Mureșan: Spre deosebire de împrumutul rusesc, asistența macrofinanciară din partea UE pentru R.Moldova este acordată în condiții avantajoase

  • 14 Mai 2020 18:56
Siegfried Mureșan: Spre deosebire de împrumutul rusesc, asistența macrofinanciară din partea UE pentru R.Moldova este acordată în condiții avantajoase

„Impactul răspândirii COVID-19 afectează puternic economia Republicii Moldova, iar Uniunea Europeană vine cu un ajutor de 100 de milioane de euro sub forma de asistență macrofinanciară care va ajuta Republica Moldova să pună în aplicare măsuri de combatere a efectelor crizei economice provocate de COVID-19”, a declarat europarlamentarul român, Siegfried Mureșan, pe pagina sa de Facebook.

„Spre deosebire de împrumutul rusesc, asistența macrofinanciară din partea Uniunii Europene este acordată în condiții avantajoase. Ceea ce cerem în schimb este implementarea acelor reforme care vin tot în sprijinul cetățenilor Republicii Moldova. Asistența va lua forma unor împrumuturi pe termen mediu și va fi plătită în două tranșe de împrumut. Plata primei tranșe este prevăzută să aibă loc către mijlocul anului 2020. A doua tranșă va fi efectuată în momentul îndeplinirii condițiilor, care vor fi prezentate în detaliu în memorandumul de înțelegere”, a precizat europarlamentarul. 

Parlamentul European a votat în favoarea propunerii Comisiei și Consiliului European de a acorda asistență financiară statelor partenere în politica de extindere și cea de vecinătate. Din acest pachet financiar de 3 miliarde euro destinat combaterii efectelor pandemiei de coronavirus, Republica Moldova primește 100 milioane euro.

 
 
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,85
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău