Siegfried Mureșan, despre declarațiile premierului: M-a întristat că a vorbit urât despre România, țara a cărui pașaport îl are și Ion Chicu

  • 04 Iunie 10:12
Siegfried Mureșan, despre declarațiile premierului: M-a întristat că a vorbit urât despre România, țara a cărui pașaport îl are și Ion Chicu

Președintele Delegației Parlamentului European în Comitetul Parlamentar de Asociere UE-RM, Siegfried Mureșan a comentat, în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova, ultimele declarații ale prim-ministrului R. Moldova, Ion Chicu, în adresa sa. Oficialul a spus că astfel de declarații sunt mai nefirești între două țări prietene și de neînțeles între două state care au o istorie comună.

„Postarea premierului nu m-a afectat în niciun fel personal, m-a întristat modul când a vorbit despre România, fiindcă știu că în ultimii ani mereu România a ajutat R. Moldova, cetățenii R. Moldova și vom continua să facem acest lucru. M-a întristat postarea sa pentru că, tocmai în această perioadă care pe ambele maluri ale Prutului ne luptăm cu COVID-19, Guvernul de la București a spus că o parte dintre echipamentele ce am reușit să le achiziționăm pentru România trebuie să meargă la românii de peste Prut și a venit un convoi întreg de echipamente și cu personal. M-a întristat că a vorbit urât despre România care este țara tuturor românilor, care este țara al cărui pașaport îl are și Ion Chicu”, a spus europarlamentarul român, potrivit sursei citate.

Siegfried Mureșan a afirmat că România este mai mult decât un stat vecin pentru R. Moldova, iar din acest considerent acele declarații au stârnit dezamăgirea multora în raport cu premierul Chicu.

„MAE de la București a spus exact ce Bucureștiul a simțit. MAE român nu ar fi reacționat dacă acele declarații ar fi fost firești, ele sunt nefirești între două țări vecine, sunt mai nefirești între două țări prietene și mai sunt de neînțeles între două state care au o istorie comună, tradiții comune și unde trăiesc români de ambele maluri ale Prutului”, a menționat Siegfried Mureșan.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
24
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:3,1 m/s
Tue
21
Wed
18
Thu
18
Fri
20
Sat
22

Curs oficial BNM 06 Iulie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3895 -0.0444
USD 17.2619 0.0347
RON 4.0083 -0.0122
UAH 0.6355 0.0018
RUB 0.2426 -0.0022
Arhivă Radio Chișinău