Sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai, întâmpinat de sute de oameni la Palatul Regal din București

  • 13 Decembrie 2017 21:29
Sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai, întâmpinat de sute de oameni la Palatul Regal din București

Sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai a ajuns, miercuri seară, la Palatul Regal din Capitală, fiind întâmpinat și aplaudat de sute de oameni, acolo unde va rămâne până sâmbătă, când va avea loc înmormântarea, la Curtea de Argeș.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai a trecut și pe sub Arcul de Triumf. Sute de oameni au aprins candele pe care le-au așezat pe marginea drumului pe unde a trecut cortegiul și au aplaudat.

Toți cei care vor dori să depună flori și să se închine la catafalcul Majestății Sale Defuncte vor putea veni la Sala Tronului de la Palatul Regal și joi, între ora 08.00 și ora 22.00, dar și vineri, 15 decembrie 2017, între ora 08.00 și ora 22.00, potrivit programului.

Cei prezenți la Palatul Regal pentru a aduce un ultim omagiu Regelui Mihai I sunt rugați să fie îmbrăcați în ținută corescunzătoare (culori închise), să nu poarte sacoșe, genți ori bagaje voluminoase de niciun fel, să nu vină însoțiți de copii sub 7 ani, nici cu cărucioare de copii, să nu folosească aparate de fotografiat, telefoane mobile ori alte instrumente electronice, fotografierea și filmarea fiind interzise, să aibă la ei un document de identitate, să nu aducă volume, scrisori, ilustrate, timbre, documente sau fotografii.

Nimeni nu va putea depune florile personal, la catafalc. Florile vor fi așezate în grădina din fața Palatului Regal sau pe trotuarul din fața grilajului Palatului. În incinta Palatului Regal, fumatul și vorbitul la telefonul mobil sunt strict interzise, potrivit Casei Regale.

Sâmbătă, 16 decembrie, la ora 10.25, un scurt serviciu religios va fi oficiat în Sala Tronului de la Palatul Regal. Presa nu va avea acces în Sala Tronului pe durata ceremoniei.

La înmormântare vor participa peste 100 de personalități. Printre acestea se află și Prințul Charles, dar și un reprezentant al Casei Regale din Spania. În ciuda neînțelegerilor din ultimele luni, Casa Regală a acceptat ca fostul principe Nicolae să fie prezent la funeralii, împreună cu logodnica sa.

Guvernul a suplimentat, cu 43.000 de lei, bugetul MAE pentru funeraliile organizate în memoria Regelui Mihai, Banii sunt alocați doar pentru deschiderea salonului oficial de la Aeroportul Otopeni, pentru șefii de stat și de Guvern, precum și reprezentanții unor familii regale, care vor veni la funeralii, potrivit unor surse politice.

Sicriul cu trupul Regelui Mihai, însoțit de Familia Regală, a părăsit, miercuri, la ora 18.00, Castelul Peleș, pentru a fi adus la Palatul Regal din București.

La Castelul Peleș, sute de oameni au venit să depună coroane de flori și să îi aducă un ultim omagiu Regelui Mihai.

Prima mașină din cortegiu duce coroana de oțel făcută din tun, care a fost purtată de Regele Carol I și Regele Ferdinand, la încoronare. Urmează mașina care transportă sicriul Regelui Mihai.

Sursa: MEDIAFAX

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău