Sicriul cu corpul neînsuflețit al actorului Mihai Curagău va fi depus duminică la Biserica Sfânta Teodora de la Sihla

  • 24 Decembrie 2016 18:03
Sicriul cu corpul neînsuflețit al actorului Mihai Curagău va fi depus duminică la Biserica Sfânta Teodora de la Sihla

Sicriul cu corpul neînsuflețit al actorului Mihai Curagău va fi depus duminică, 25 decembrie, la ora 17.00, la Biserica Sfânta Teodora de la Sihla. Luni, 26 decembrie, va fi adus la Teatrul Național Satiricus Ion Luca Caragiale, din strada Mihai Eminescu, 55, unde, la ora 11.00, va avea loc mitingul de doliu.

Mihai Curagău va fi înmormântat la Cimitirul Central Ortodox din strada Armenească.

Actorul moldovean de teatru și film Mihai Curagău s-a stins din viață în această dimineață, 24 decembrie. Informația a fost confirmată pentru IPN de către regizorul Sandu Grecu, președintele Uniunii Teatrale din Moldova.


Mihai Curagău s-a născut la 15 august 1943, în satul Bălănești, raionul Nisporeni. Este unul dintre fondatorii Teatrului Național „Satiricus Ion Luca Caragiale”, un actor emblematic al acestui teatru, iar anterior a evoluat la Teatrul național „Mihai Eminescu”. Pe scenele ambelor teatre a creat personaje memorabile. Este, de asemenea, un actor foarte solicitat în cinematografie, jucând circa 40 de roluri în filme de producție autohtonă și străină. De asemenea, Mihai Curagău este unul dintre fondatorii „Teatrului de miniaturi”, unde a jucat în peste 100 de scheciuri și scenete. A jucat, de asemenea, în zeci de spectacole televizate și radiofonice, a dublat peste 40 de roluri în filme.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău