Sibiu | Risc însemnat de avalanșă în munții Făgăraș; sâmbătă au fost zece avalanșe

  • 07 Ianuarie 2018 11:35
Sibiu | Risc însemnat de avalanșă în munții Făgăraș; sâmbătă au fost zece avalanșe

Meteorologii sibieni avertizează că este risc însemnat de producere de avalanșe la peste 1.800 de metri altitudine, în munții Făgăraș, unde doi turiști au fost surprinși sâmbătă de una dintre cele zece avalanșe care au avut loc în județul Argeș.

În următoarele 24 de ore sunt posibile avalanșe medii și mari pe pantele înclinate de pe munte.

"Insolația și temperaturile ridicate vor determina umezirea suplimentară a stratului la suprafață, astfel încât vor fi condiții ca în mod spontan să se producă curgeri de suprafață și avalanșe de topire. (...) Chiar și în condiții de supraîncărcări slabe cu turiști sau schiori, structura de tip placă din partea superioară se poate rupe, putând genera astfel avalanșe de dimensiuni medii sau chiar mari pe pantele înclinate", se arată într-o informare a Centrului Meteorologic Regional Transilvania-Sud.

Sâmbătă, în munții Făgăraș, în județul Argeș, au avut loc zece avalanșe, potrivit Șefului Salvamont Sibiu, Adrian David. Salvamontiștii au fost chemați de două grupuri de turiști, unul de 15 persoane și altul de șapte, pentru a-i evacua din zona cu avalanșe. Din primul grup, doi turiști au fost prinși sub avalanșă, dar au fost salvați la timp. Al doilea grup a cerut ajutorul salvamontiștilor, turiștii fiind speriați de avalanșele de pe munte, din județul Argeș.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
20
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău