SFS va monitoriza contribuabilii care practică comerț cu flori

  • 28 Mai 08:58
SFS va monitoriza contribuabilii care practică comerț cu flori

Serviciul Fiscal de Stat informează că va desfășura în perioada 29-31 mai 2024 acțiuni de monitorizare a contribuabililor care activează în domeniul comerțului cu flori.

 
SFS a precizat că acțiunile de monitorizare nu presupun efectuarea măsurilor de control la agenții economici, respectiv nu se vor aplica careva sancțiuni.
 
Acțiunile au drept obiectiv monitorizarea modului de respectare a legislației în vigoare de către contribuabilii respectivi, în scopul prevenirii comerțului ilicit cu flori vii, fără documentarea tranzacțiilor prin echipamentele de casă și de control.

Potrivit la SFS, monitorizarea contribuabililor vizați vine în contextul creșterii cererii acestor servicii cu ocazia evenimentelor de închidere a anului școlar, fapt ce duce la sporirea riscului de nedeclarare a tuturor vânzărilor cu scopul de a diminua cuantumul impozitelor și taxelor aferente Bugetului public național.

Autoritatea fiscală națională recomandă tuturor contribuabililor să se conformeze prevederilor legale, iar cumpărătorilor – să solicite bonul de casă la procurarea florilor, astfel contribuind la majorarea nivelului de conformare.

Totodată, în caz de depistare pe durata monitorizării a cazurilor de încălcare a legislației fiscale, contribuabilul va fi avertizat despre răspunderea stabilită de legislația în vigoare.

Serviciul Fiscal de Stat îndeamnă la cooperare agenții economici și contribuabilii pe parcursul desfășurării acțiunilor anunțate.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
22,74
Cer senin
Umiditate:78 %
Vint:4,12 m/s
Tue
20
Wed
21
Thu
23
Fri
25
Sat
23
Arhivă Radio Chișinău