SFS a depistat nereguli la agenți economici care comercializează articole din metale prețioase

  • 22 Mai 16:16
SFS a depistat nereguli la agenți economici care comercializează articole din metale prețioase

Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a efectuat controale fiscale prin metoda verificării operative la 25 agenți economici care comercializează articole din metale prețioase. Ca rezultat, au fost constatate abateri ce țin de lipsa marcajului de stat sau marcarea neconformă (marcaj fals) a produselor, fiind ridicate 7,85 kg de articole confecționate din astfel de metale, transmite MOLDPRES.

Controalele au fost desfășurate în perioada decembrie 2023 – aprilie 2024. Acțiunea a avut scopul de monitorizare a activității contribuabililor în vederea respectării eliberării bonurilor fiscale la decontările cu numerar, declarării tuturor veniturilor și comercializării în baza licenței a articolelor din metale prețioase care sunt imprimate cu emblema producătorului și imprimate cu marcajul de stat, aplicat de I.P. Camera de Stat pentru Supravegherea Marcării.

În context, Serviciul Fiscal de Stat recomandă tuturor contribuabililor să se conformeze benevol și să respecte legislația fiscale, întru evitarea acțiunilor de conformare forțată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
18,85
Nori împrăștiați
Umiditate:89 %
Vint:4,12 m/s
Mon
22
Tue
22
Wed
24
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău