Sfaturi pentru perioada caniculei

  • 02 August 2021 19:14
Sfaturi pentru perioada caniculei

Medicii atrag atenția asupra riscurilor la care sunt supuși oamenii în timpul caniculei, în special cei care suferă de boli cronice.

Potrivit managerului Serviciului de Ambulanță București, Alis Grasu, organismului îi ia și două săptămâni pentru a se adapta la variațile de temperatură. 
 
Alis Grasu: Când variațiile de temperatură sunt mari de la o oră la alta, de la o zi la alta, de la zi la noapte, apare o agresiune asupra organismului, fiind obligat ca în timp foarte scurt să se adapteze la aceste variații mari de temperatură, de aceea, anumite persoane cu afecțiuni cronice au riscul de a li se acutiza simptomele din boala cronică, astfel încât ei trebuie să ia măsuri suplimentare de protecție în această perioadă. Grupele vulnerabile: sugari, copii mici, persoane cu dizabilități, persoane cu afecțiuni cronice, persoane de vârsta a treia, în intervalul 11:00-18:00 să nu străbată distanțe mari în căldura de afară, să nu facă efort fizic în soare, să nu facă sport în soare și nici expunere voluntară la soare, adică plajă.
 
Medicul mai spune că este important ca apa să fie consumată la temperatura camerei și să se evite băuturile alcoolice și cele cu cofeină, deoarece acestea deshidratează organismul.
 
Sursa: RRA
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău