Sfârșitul președinției bulgare a Consiliului Uniunii Europene. Austria preia mandatul pentru viitoarele șase luni

  • 01 Iulie 2018 08:50
Sfârșitul președinției bulgare a Consiliului Uniunii Europene. Austria preia mandatul pentru viitoarele șase luni

Bulgaria și-a terminat sâmbătă mandatul președinției Consiliului Uniunii Europene, timp în care a trebuit să gestioneze dosarele grele de pe masa UE. n acest context Austria este statul care preia președinția Consiliului Uniunii Europene cu motto-ul „Europa care protejează” pentru viitoarele șase luni, înainte ca acest rol să îi revină României.

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, prezent la ceremonia de deschidere a președinției austriece, a declarat că Austria este „inima Europei”, statul care unește „estul de vest, sudul de nord” și care este un pod în UE, nu numai economic, dar și cultural și politic, transmite CaleaEuropeana.ro

Donald Tusk s-a declarat mulțumit de obiectivele fixate de Austria precum asigurarea stabilității în vecinătatea UE.

Acesta i-a mulțumit și premierului Boiko Borissov care a făcut progrese în întărirea perspectiva europeană a statelor din Balcanii de Vest.

Austria preia această președinție într-un moment delicat pentru UE, unul în care migrația este iar pe tapet, iar această țară nu a avut în ultimii ani o dorință prea mare de compromis în ceea ce privește imigrația.

Cancelarul Sebastian Kurz (Partidul Popular) conduce frâiele țării împreună cu formațiunea anti-imigrație Partidul Libertății.

Kurz, șeful diplomației externe austriece în 2015, când criza migraționistă a atins punctul culminant, spune despre el însuși, că ar fi jucat un rol esențial în combaterea imigrației europene de-a lungul rutelor balcanice.

Președinția austriacă de șase luni are ca motto: “O Europă care protejează”. Șeful guvernului austriac dorește să facă o prioritate din reducerea imigrației pe toate rutele. Recenta decizie a UE de a înființa tabere pentru migranți în Africa de Nord merge în direcția corectă, potrivit lui Sebastian Kurz.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău