Sesizare la PG și CNA în care se cere anchetarea funcționarilor implicați în concesionarea Aeroportului, depusă de Comisia de anchetă

  • 12 August 2019 13:45
Sesizare la PG și CNA în care se cere anchetarea funcționarilor implicați în concesionarea Aeroportului, depusă de Comisia de anchetă

Comisia de Anchetă privind analiza și evaluarea privatizărilor a depus la Centrul Național Anticorupție și la Procuratura Generală o sesizare privind acțiunile și inacțiunile unor funcționari de stat și altor persoane pe marginea concesiunii Aeroportului Internațional Chișinău.

De asemenea, membrii Comisei de anchetă afirmă că există neclarități în procesul de alegere a concesionarului Aeroportului Internațional Chișinău.

„Este vorba de înalți funcționari, așteptăm ca Centrul Național Anticorupție și PG să înregistreze această sesizare a noastră a trezit foarte multă îngrijorare cum a fost scos acest obiectiv atât timp cât acest obiectiv național era pe lista celor nepasibile de privatizare. Între 2007 și 2008, Guvernul a negociat cu BERD-ul o finanțare de 45, 5 milioane de euro, care trebuia să fie recuperată din taxa pe care o achită fiecare pasager când trece prin aeroport. Când s-a efectuat acest contract toți au uitat de această taxă pe care cetățenii o achit, dar deja în folosul concedentului.

Inspecția financiară a depistat încălcări grave la modul în care avea loc implementarea concesiunii. În anii 2015-2016 au fost stabilite tranzacții dubioase din numele grupului care a primit acest contract de concesiune, în beneficiul companiilor din grupul Șor, inclusiv finanțări pentru grupul Milsami, împrumuturi către Dufremol, Aviaconsulting”,  a declarat președintele Comisiei de anchetă, Igor Munteanu.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău