Sesiune de informare pentru agricultorii din raionul Dubăsari

  • 06 Septembrie 2018 10:51
Sesiune de informare pentru agricultorii din raionul Dubăsari

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului organizează joi, 6 septembrie, o sesiune de informare pentru agricultorii din raionul Dubăsari care, de la 1 august, au obținut dreptul de acces la pământurile amplasate după traseul Râbnița – Tiraspol.

Agricultorilor le vor fi prezentate oportunitățile oferite prin intermediul mai multor instrumente, precum Programul IFAD, Programul de Restructurare a Sectorului Vitivinicol, Proiectul Creșterii Producției Alimentare (2KR), Agenția de Intervenții și Plăți pentru Agricultură, Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii, alte proiecte de asistență și măsurile de sprijin în sectorul agricol.

Sesiunea de informare, se desfășoară la sediul Consiliului Raional, în orașul Dubăsari.

De la 1 august agricultorii din Dubăsari care au terenuri situate în zona controlată de regimul separatist de la Tiraspol, pot acum să-și cultive pământurile, ca urmare a unei înțelegeri între Chișinău și administrația transnistreană de la începutul anului.

Potrivit condițiilor negociate între Chișinău și Tiraspol, agricultorii vor avea acces temporar la terenurile lor, pe un termen de 20 de ani.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău