Serviciul Vamal demarează procesul de digitalizare a serviciilor acordate

  • 25 Mai 2018 15:47
Serviciul Vamal demarează procesul de digitalizare a serviciilor acordate

Serviciul Vamal al Moldovei (SV) demarează procesul de automatizare a tuturor domeniilor, inclusiv cele administrative. Procesul va fi etapizat și va cuprinde mai multe faze de implementare.

Potrivit agenției INFOTAG cu referire la serviciul de presă al SV, directorul instituției, Vitalie Vrabie, a solicitat în cadrul unei ședințe speciale un raport care să conțină potențiale soluții IT pentru toate domeniile administrate, de la analiză de risc, perfectare vamală sau control ulterior, până la managementul resurselor umane și a documentelor. 

"Vom prioritiza necesitățile. La prima etapă, vom începe prin a selecta cinci domenii vitale pentru activitatea vamală, după care vom continua cu dezvoltarea infrastructurii IT la nivelul întregului sistem", a remarcat Vrabie.

Pe lângă dezvoltarea programelor informatice, el a menționat și necesitatea dezvoltării centrelor de date din gestiunea autorității vamale. Acest lucru e necesar pentru extinderea capacității de stocare a datelor. 

"Creșterea schimburilor comerciale și a numărului de traversări, consemnată de la an la an, generează și sporirea fluxurilor de date. Prin urmare, trebuie să gândim în perspectivă și să asigurăm aceste spații de stocare", a remarcat Vitalie Vrabie.

Directorul Vămii a stabilit un termen de două săptămâni pentru prezentarea unui Plan de acțiuni. Tot până atunci, instituția ar urma să aibă și costurile estimative pentru toate modernizările preconizate. Acestea vor fi acoperite din bugetul instituției, precum și din fondurile oferite de partenerii de dezvoltare.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău