Serviciul Vamal atenționează transportatorii internaționali de mărfuri

  • 17 Mai 2022 12:37
Serviciul Vamal atenționează transportatorii internaționali de mărfuri

În contextul traficului sporit prin posturile vamale situate pe frontiera moldo-română, nemijlocit posturile vamale Sculeni PVFI rutier (2010), Leușeni PVFI rutier (2030) și Giurgiulești 1 PVFI rutier (3020), pe sensul de ieșire din Republica Moldova, nemijlocit intrarea spre România, recomandăm transportatorilor, care intenționează să traverseze cu camioane fără marfă (goale) prin posturile vamale de frontieră, să opteze pentru traversarea prin postul vamal Cahul PVFI, rutier (3010) sau Costești PVFI, rutier (1010).

În aceeași ordine de idei, pentru ieșirea din Republica Moldova a autovehiculelor cu marfă, dar care dețin statutul AEO, la fel se recomandă optarea pentru traversarea prin posturile Cahul PVFI, rutier (3010) sau Costești PVFI, rutier (1010).

Excepție, sunt cazurile când se transportă marfă ce necesită verificarea controlului fitosanitar, deoarece atât în postul vamal Cahul, cât și în postul vamal Costești nu sunt prezenți reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor. 

Reiterăm, că potrivit informațiilor, agenții economici din Republica Moldova, care anterior exportau mărfuri spre Ucraina s-au reorientat spre piața din UE, din acest considerent posturile vamale situate pe frontiera moldo-română au devenit supra solicitate. Totodată, fluxul s-a majorat deoarece unii transportatori din Ucraina optează pentru tranzit cu marfă prin Republica Moldova. 

În conformitate cu datele din Sistemul Informațional al Serviciului Vamal se constată pe frontiera moldo-română o creștere semnificativă a numărului de declarații vamale perfectate la export, fiind înregistrată o creștere cu 73% față de intervalul corespondent al anului 2021 și din acest considerent se atestă un flux sporit de camioane cu marfă la posturile vamale de frontieră.

Serviciul Vamal întreprinde toate măsurile pentru fluidizarea traficului transfrontalier de mărfuri și face apel către transportatori să manifeste spirit de înțelegere.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău